موقع خرید وسایل الکترونیکی دست دوم باید به چه نکاتی توجه کرد؟
برای عده زیادی به دلایل اقتصادی به صرفهتر است که سراغ خرید کالاهای دست دوم بروند، به خصوص ذر مورد وسایل برقی مربوط به خانه و آشپزخانه. خرید کالای کارکرده و به خصوص وسایل الکترونیکی اگرچه ریسکهای خاص خودش را دارد، ولی با رعایت نکاتی ساده میتوان وسایل برقی دست دومی خرید که سالها کار کند و از نظر ظاهری نیز چیزی کم از نمونه آکبند نداشته باشد. میپرسید از کجا؟ از قسمت مربوط به خانه سایت یدیما
یخچال و فریزر
به عقیده کارشناسان برخی از وسایل الکترونیکی مثل یخچال عمر مفیدی دارند و عمر مفیدشان هم ۵ سال است. از آنجایی که وسایل دست دوم گارانتی ندارند، موقع خرید درباره اینکه آیا یخچال و فریزر مورد نظر قبلا تعمیر شده یا نه سوال کنید و اگر تعمیر در قسمت حساسی مثل موتور صورت گرفته از خرید آن اجتناب کنید، چون امکان خراب شدن دوبارهاش هست. توجه به ظرفیت یک دستگاه و نیازی که دارید، برچسب انرژی، و میزان سروصدای تولیدی از جمله مواردی است که باید موقع خرید این وسیله به آن توجه کنید. همچنین در یخچال و لاستیکهای آن و لامپها و تایمر از جمله مواردی هستند که باید بینقص باشند.
ماشین لباسشویی
پیش از خرید هر دستگاه الکترونیکی درباره قیمت نو آن تحقیق کنید. مقایسه قیمت نو یک وسیله با قیمت کارکرده آن میتواند باعث شود که به اصطلاح سرتان کلاه نرود. بهتر است سراغ ماشین لباسشوییهای ۵ تا ۷ کیلوگرمی بروید که کاربردیتر از بقیهاند و همچنین ماشینهایی که در آنها در قسمت جلو هستند، چون آب کمتری مصرف میکنند. توجه به دور موتور، برنامههای ماشین لباسشویی، ورودیهای آب سرد و گرم و سر و صدا و سرعت خشک کن از دیگر مواردیست که باید دربارهشان حساس باشید.
ماشین ظرفشویی
موقع خرید ماشین لباسشویی به برنامههای دستگاه و نیازتان توجه کنید. اگر میخواهید ظروفتان ضدعفونی شود یا میوهها را هم بتوانید با ماشین ظرفشویی بشویید، مطابق نیازتان پیش بروید. قابلیت جابه جایی و تنظیم قفسهها از دیگر چیزهاییست که باید موقع خرید بهشان توجه کرد. ماشین ظرفشویی جزو وسایلیست که باید قبل از خرید دربارهاش خوب تحقیق کرد و حتی المقدور یکنفر آشنا را همراه برد.
مایکروفر
در مورد خرید دست دوم وسایلی مثل مایکروفر باید موقع خرید از فروشنده مهلت تست گرفت، تا اگر دستگاه عیب و ایرادی داشت بتوانید آن را مرجوع کنید. دقت کنید که در مایکروفر خوب چفت شود و زنگ زدگی و خوردگی نداشته باشد. میزان برق مصرفی و واتها یک مایکروفر و جای قرار گرفتنش در آشپزخانهتان از نکاتیست که باید به آنها توجه کنید. مایکروفرهای دارای واتهای بالاتر بهترند.
گاز
اگر اجاق گاز برقی میخرید نسبت به میزان مصرف انرژی و سالم بودن سیم رابطش حساس باشید.
چای ساز و قهوه جوش
برخی از لوازم الکترونیکی مثل چای ساز و قهوهجوش را باید بارها خاموش و روشن کرد تا از سالم و بدون نقص بودنشان مطمئن شد. چنانچه دستگاه را به برق زدید و داغ شد از خرید اجتناب کنید. درست بودن کلید خاموش شدن و روشن شدن اتوماتیک از مهمترین موارد در خرید این وسیله است.
پلوپز و آرام پز
دقت کنید که صفحه نمایش و تایمر(در صورت وجود داشتن) درست کار کنند و کلید روشن خاموش شدن اتوماتیک هم سالم باشد. از سالم بودن سیمهای پشت دستگاه مطمئن بشوید و اگر میخواهید پلوپزتان ته دیگ خوبی بدهد، دقت کنید که قابلمه آن دچار خط و خش نباشد.
آبمیوه گیر و چرخ گوشت
آبمیوه گیر و چرخ گوشت نباید موقع کار دچار لرزش و حرکت شدید شوند، خرابی لاستیکهای زیر قرقرههای در آبمیوهگیر علت این لرزشهاست پس دقت کنید که سالم باشند. چه در مورد آبمیوه گیر و چه چرخ گوشت نسبت به جا رفتن راحت قطعات آن و دهانه ورودی حساس باشید. این موارد را موقع خرید مخلوط کن و آسیاب کن هم رعایت کنید.
سرخ کن
سرخکنی تهیه کنید که چراغ نشان دهنده وضعیت داشته باشد. سرخ کن باید دارای صافیهایی باشد که تعویض و تمیز کردن آنها ساده باشد، همچنین لایه داخلی این وسیله باید نچسب باشد.
تستر
آقای ربیعی که در خیابان زرتشت غربی دارای مغازه سمساریست در مورد خرید وسایل برقی دست دوم میگوید هیچ وقت به سالم بودن ظاهر یک دستگاه اعتماد نکنید، حالا درست نیست این را من بگویم ولی از فروشنده مهلت امتحان بگیرید که اگر در عرض دو هفته وسیلهای خراب شد بتوانید پسش بدهید. موقع خرید رسید بگیرید. او به تستر دست دومی که جلویش است اشاره میکند و ادامه میدهد: مثلا در مورد همین توستر. اگر توستر با در شیشهای میخرید مطمئن بشوید که درش نشکن است. توستر را به برق بزنید، اگر زیاد داغ شد از خریدنش صرف نظر کنید. منبع: دیوار