همانطور که میدانید، پکیج دیواری درواقع جایگزینی برای موتورخانه مرکزی ساختمان است و میتواند انتظاراتی که از یک سیستم گرمایشی داریم مانند آب گرم مورد نیاز برای مصارف معمول از قبیل شستوشو، استحمام و گرمایش محیط را فراهم کند.
پکیجهای دیواری از رایجترین وسیله گرمایشی هستند. نیاز به فضای کم، برای نصب، استقلال هر واحد مسکونی، ایمنی مناسب، عملکرد آرام و بیصدا، مصرف بهینه سوخت، هزینه کمتر تعمیرات، نگهداری راحتتر و درکل دردسر کمتر نسبت به موتورخانه مرکزی یا سایر سیستمهای گرمایشی باعث شده که پکیجهای دیواری محبوبیت خاصی پیدا کنند و تقریبا کسی برای استفاده از آنها تردیدی نداشته باشد.
بعلاوه استفاده از پکیجهای دیواری بهدلیل مصرف بهینه و صرفه جویی در سوخت، کاهش هزینهها را در پی دارد.
برای خرید پکیج دیواری مانند هر کالایی دیگری ابتدا باید نیازسنجی کنید و براساس پارامترها و شرایط موجود بهترین و مناسبترین گزینه را انتخاب کنید. باید پکیجی بخرید تا قادر باشد نیازهایی شما را بهراحتی تأمین کند. در واقع اگر بهخوبی شرایط را بررسی کنید و آگاهانه برای خرید اقدام کنید میتوانید با پرداخت پولِ کمتر، خرید بهتری انجام دهید. راهنمای خرید پکیج دیواری ما میتواند در این زمینه به شما کمک کند. پس در این مطلب با ما همراه باشید تا با مواردی که باید برای خرید پکیج دیواری به آنها توجه کنید آشنا شوید.
پکیجدیواری فندار بخریم یا بدون فن؟
بهطورکلی پکیجهای دیواری برحسب نوع خروجی پکیج به دو دسته فندار و بدون فن تقسیم میشوند. پکیجهای فندار به یک فن مجهز هستند و با استفاده از یک دودکش دوجداره (کواکسیال) قابلیت این را دارند که علاوه بر خروج گازهای حاصل از کارکرد، همزمان اکسیژن مورد نیاز برای دستگاه را تأمین کنند و از اکسیژن داخل ساختمان استفاده نکنند. بههمینخاطر بسیار ایمن هستند. یکی از مهمترین مزیتهای پکیجهای فندار این است که میتوان آنها را در خارج از ساختمان نیز نصب کرد. ولی پکیجهای بدون فن این قابلیت را ندارند و حتما باید داخل ساختمان نصب شوند.
پکیجهای فندار از نظر استاندارد و ایمنی بر پکیجهای بدون فن برتری دارند پس بهتر است نوع فندار آن را تهیه کنید.
دستهبندی پکیجهای دیواری براساس نوع مُبَدِل
پکیجهای دیواری از نظر تعداد مبدل نیز به دو دسته تک مُبَدِل و دو مُبَدِل تقسیم میشوند.
پکیجهای فندار از نظر استاندارد و ایمنی بر پکیجهای بدون فن برتری دارند پس بهتر است نوع فندار آن را تهیه کنید.
انتخاب پکیج بر اساس متراژ و موقعیت ساختمان
پکیجهای دیواری در اندازهها و ظرفیتهای مختلفی تولید شده اند. در واقع منظور از ظرفیت، قدرت حرارتی دستگاه در تولید آب گرم است و شما باید بر اساس شرایط واحد خود اقدام به خرید مناسبترین پکیج کنید.
یکی از فاکتورهایی که باید برای انتخاب پکیج مدنظر قرار دهید متراژ ساختمان است. ما در زیر به الگویی اشاره میکنیم که میتواند به شما کمک کند تا برحسب متراژ ساختمانتان، پکیج کناسب را انتخاب کنید.
متراژ ساختمان | نوع پکیج مناسب برحسب ظرفیت |
حداکثر تا 120 مترمربع | ظرفیت 24 هزار |
از 120 تا 180 مترمربع | ظرفیت 28 هزار |
از 180 تا 220 مترمربع | ظرفیت 32 هزار |
از 220 تا 270 مترمربع | ظرفیت 35 هزار |
البته این اعداد تقریبی هستند و موارد دیگری مانند طبقه ساختمان، تعداد سرویسهای بهداشتی و حمام، فاصله رادیاتورها از پکیج میتواند در این انتخاب تأثیر داشته باشند. پس اگر شما در طبقات بالای ساختمان هستید یا چند سرویس بهداشتی و حمام دارید و تعداد رادیاتورها در منزلتان زیاد است چهبسا به پکیج قویتری احتیاج داشته باشید و فقط نمیشود با اتکا به متراژ ساختمان به جمعبندی نهایی رسید.
طبقه واحدتان در انتخاب پکیج تأثیرگذار است
اگر واحدتان در طبقات بالایی ساختمان قرار دارد حتما باید از پکیجهای فندار استفاده کنید. البته با تکیه بر دلایلی که در بالا گفتیم در هر حالتی و هر طبقهای بهتر است همیشه از پکیجهای فندار استفاده کنید.
اگر هم تمایل دارید پکیج بدون فن تهیه کنید باید حتما بهخاطر داشته باشید که پکیج مورد نظر به سنسور خروجی دودکش مجهز باشد تا درصورت گرفتگی دودکش و عدم تخلیه مناسب گازهای حاصل از احتراق، سنسور سریعاً وارد عمل شده و پکیج را خاموش کند تا از بروز حادثه جلوگیری شود.
کیفیت و سال ساخت ساختمان را مدنظر قراردهید
کیفیت ساخت و شرایط ساختمان هم در این تصمیمگیری مؤثر هستند. مثلاً اگر ساختمان نوساز و با کیفیت باشد یا به پنجرههای دوجداره مجهز باشد اتلاف انرژی بسیار پایین میآید. اما اگر ساختمان قدیمی باشد و از در و پنجرههای معمولی استفاده شده باشد تبادل دما با محیط بیرون بیشتر است و درنتیجه به سیستم گرمایشی قویتری نیاز است.
شرایط آب و هوایی محل سکونتتان مهم است
در تهیه پکیج دیواری علاوه بر مواردی که تا به اینجا اشاره کردیم باید به شرایط آب و هوایی محل سکونتتان نیز توجه کنید. مثلاً اگر در مناطق سردسیر زندگی میکنید طبیعتا نسبت به کسی که در شرایط آب و هوایی گرم زندگی میکند به پکیج با ظرفیت بالاتری احتیاج دارید تا توانایی تأمین آب گرم مورد نیاز و گرمایش محیط را بهشکل مطلوب داشته باشد.
پس اگر قرار است برای منزل یا محل کار خود پکیج دیواری تهیه کنید حتما این موارد را مدنظر قرار دهید تا بتوانید یک پکیج مناسب از نظر ظرفیت قدرت حرارتی را انتخاب کنید.
در مطلب بعدی شما را با انواع پکیجهای ایرانی و خارجی آشنا کنیم. پس اگر دو دل هستید که پکیج ایرانی بخرید یا خارجی یا نمیدانید که از بین برندها و مدلهای مختلف در بازار کدام یک را انتخاب کنید با ما در مطلب بعد همراه باشید. منبع:دیوار